США закликали Угорщину припинити антиукраїнські дії

США закликали Угорщину припинити антиукраїнські дії

«Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперським», - заявив посол США в Угорщині Девід Корнштейн

Посол США в Угорщині Девід Корнштейн закликав Будапешт відновити добрі відносини з Україною і не намагатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО.

Про це 13 грудня повідомляє Reuters.

За словами дипломата, Угорщина має «визначити пріоритети альянсів», адже Росія несе нову загрозу Україні та Європі. «Зараз більше, ніж коли-небудь, Росія випробовує Захід», - сказав Корнштейн парламентському комітету.

«Ми глибоко переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати участь України в НАТО», - підкреслив посол.

Корнштейн зауважив, що Угорщина, яка дуже залежить від російської нафти й газу, «грає з вогнем», заграючи з президентом РФ.

«Нам слід пам'ятати про загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперським. Якщо Україні не вдасться, Угорщина буде на передній лінії російської агресії», - заявив він.

Нагадаємо, речник угорського уряду Золтан Ковач заявив, що Будапешт не буде чинити опір продовженню економічних санкцій ЄС проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: