Стало відомо, скільки російських дипломатів залишилося в Україні

Стало відомо, скільки російських дипломатів залишилося в Україні

13 російських дипломатів покинули Україну

Заступник голови МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що в Україні залишаються працювати 66 російських дипломатів.

Про це Зеркаль розповіла в ефірі радіо «НВ».

Раніше в середу прес-служба посольства РФ повідомила, що оголошені в Україні персонами нон грата співробітники посольства РФ вже покинули країну.

«Для мене було новиною, що їх працювало в Україні 79. Зараз, після того, як 13 поїдуть додому, залишиться також досить багато, тобто 66», - сказала Зеркаль.

За її словами, українських дипломатів в Росії менше, і це створює додаткову напругу для українських представництв в більшості регіонів Росії.

Зеркаль не виключила, що Росія також вишле українських дипломатів.

Зазначимо, наразі вже 28 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників. 

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: