Стало відомо, як шпигун Кремля потрапив на роботу до Гройсмана

Стало відомо, як шпигун Кремля потрапив на роботу до Гройсмана
Затриманий перекладач Гройсмана працював зі світовими лідерами

Єжов двічі проходив перевірку в управлінні контррозвідки

Станіслав Єжов, якого СБУ звинувачує у співпраці з російськими спецслужбами, свого часу був одним із найкращих синхронних перекладачів в Україні.

Крім того, перед роботою у Кабміні він проходив перевірку в управлінні контррозвідки, повідомляє «Громадське» з посиланням на джерела в апараті уряду.

Зазначається, що після призначення спікером Володимирові Гройсману знадобився перекладач, відтак він звернувся до МЗС, і йому порекомендували Єжова.

«Тоді він мав репутацію одного з найкращих синхронних перекладачів. Також перед призначенням на посади в уряді та парламенті Єжов проходив перевірку в управлінні контррозвідки, яке обидва рази погоджували його кандидатуру», – додає співрозмовник ресурсу.

У Кабміні він досяг неабияких успіхів і зрештою просів посаду заступника керівника апарату. Відповідно до чинного українського законодавства, він міг мати доступ до засекреченої інформації: до директив, планів і вказівок особам, які займаються зовнішньополітичною та зовнішньоекономічною діяльністю, до інформації про військове, науково-технічне та інше співробітництво, розсекречення якої завдасть шкоди нацбезпеці та до даних про експорт-імпорт озброєння, військової та спеціальної техніки, стратегічної сировини.

Джерела видання у СБУ переконують, що спецслужба почала «вести» Єжова навесні 2017 року.

Раніше повідомлялося, що контррозвідка Служби безпеки України виявила в Кабінеті Міністрів російського шпигуна.

Підозрюваного затримали ввечері 20 грудня. За даними джерела в Кабміні, він працював особистим перекладачем прем'єра Гройсмана.

Гройсман підтвердив, що у секретаріаті Кабміну виявили іноземного шпигуна і подякував працівникам СБУ за професійність та пильність.

Нагадаємо, за даними прес-центру СБУ, чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: