Сто мільярдів доларів за 20 років. Стало відомо, скільки грошей Кремль витратив на підкорення України

Сто мільярдів доларів за 20 років. Стало відомо, скільки грошей Кремль витратив на підкорення України
Росія витратила понад 600 млрд доларів для підтримки лояльних режимів за кордоном
Фото з відкритих джерел

Зі $103 мільярди витрачених Росією на створення проросійського лобі в Україні, $32 млрд отримали сепаратистькі регіони

Російська влада за останні 20 років витратила на підкорення України $103 мільярди, (йдеться про період до 2014 року), $32 мільярди – на сепаратистські регіони. Про це пише російська «Нова газета» з посиланням на відомості з відкритих джерел й інформацію від російських чиновників.

Зазначається, що Білорусь отримала $109 мільярдів, а загалом із державного бюджету на підтримку дружніх режимів в інших країнах і геополітичні проекти пішло $609 мільярдів, близько трильйона доларів осіли в офшорах.

1_179

За даними «Нової газети», 224 мільярда доларів російська влада витратила на енергетичні проєкти, на кшталт «Північного потоку – 2» або «Турецького потоку». Експерти, опитані виданням, вважають, що вони навряд чи окупляться, оскільки є «політично мотивованими», а більша частина коштів на їхню реалізацію пішла в «кишеню» підрядникам.

Сама Москва заперечує звинувачення, що, наприклад, за допомогою «Північного потоку – 2» вона прагне до політичного впливу на ЄС, і називає газопровід виключно економічним проєктом.

Крім того, за останні 20 років Росія пробачила боргів на $116 мільярдів, з них 20 мільярдів – африканським країнам, 12 мільярдів – Ірану, 11 – Північній Кореї.

Журналісти «Нової газети» підрахували, що на гроші, які за 20 років російська влада витратила на геополітику, можна було б побудувати 15 тисяч нових лікарень або покласти на накопичувальний рахунок кожного дорослого росіянина по 400 тисяч рублів.

Як повідомлялося, Путіну вже складно виконувати публічні функції глави держави ‒ розвідка.

Раніше окремі ЗМІ повідомляли про проблеми зі здоров'ям у Путіна.

Як повідомлялося, українська розвідка визнала Росію головною загрозою національній безпеці.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: