«Період трансферу влади». Путіну складно виконувати публічні функції глави держави ‒ розвідка

«Період трансферу влади». Путіну складно виконувати публічні функції глави держави ‒ розвідка
Базовий сценарій на середньострокову перспективу передбачає збереження в Росії державної моделі «путінізму» з Путіним або без нього
Фото з відкритих джерел

Стратегічні цілі Росії у відношенні України залишаються незмінними

У Російській Федерації розпочався трансфер влади через проблеми зі здоров'ям президента Володимира Путіна. Відповідна інформація оприлюднена у «Білій книзі» на сайті Служби зовнішньої розвідки України.

«На тлі дедалі очевидніших проблем зі здоров’ям Путіна, помітної складності для нього фізично виконувати публічні функції глави держави в Росії де-факто розпочався період трансферу влади», ‒ інформують розвідники.

На думку аналітиків, «незалежно від конкретного варіанту («Путін – довічний президент», «Путін – лідер нації», «Путін – тандем», «спадкоємець Путіна» тощо), базовий сценарій на середньострокову перспективу передбачає збереження в Росії державної моделі «путінізму» з Путіним або без нього».

У спецслужбі також вважають, що на стратегічному рівні цілі РФ щодо України будуть незмінними й передбачають її утримання в орбіті російського впливу і недопущення європейського та євроатлантичного руху.

«Дана константа зберігається навіть, незважаючи на несприятливий для Росії загальний міжнародний фон і виникнення низки нових чинників. Йдеться про перемогу Дж. Байдена на президентських виборах у США, турбулентність на ринках вуглеводнів, деструктивні явища в економіці країни, а також можливу зміну влади в Росії», ‒ йдеться у «Білій книзі».

Росія гнучко змінює тактику дій на українському напрямі, проте стратегічна мета залишається незмінною – не допустити успішної західно-орієнтованої України, зазначають у СЗР.

Раніше окремі ЗМІ повідомляли про проблеми зі здоров'ям у Путіна.

Як повідомлялося, українська розвідка визнала Росію головною загрозою національній безпеці.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: