Суд дозволив Розенблату виїзд за кордон, але продовжив зобов'язання

Суд дозволив Розенблату виїзд за кордон, але продовжив зобов'язання
Нардеп Борислав Розенблат

Сторона захисту навела судді кілька розпоряджень голови Ради Андрія Парубія про те, що Розенблат має відправитись в робоче відрядження

Солом'янський районний суд Києва зняв із позафракційного народного депутата Борислава Розенблата зобов'язання здати закордонний паспорт

Про це повідомляє УП з посиланням на адвоката нардепа Олексія Шевчука.

«Продовжити строк дії обов’язків покладених на підозрюваного Розенблата Борислава Соломоновича строком на 60 днів», – йдеться в рішенні суду, яке цитує Шевчук.

При цьому до 3 червня суд продовжив такі зобов’язання: прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та суду; повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з людьми, причетними до справи.

Ще один обов’язок – здати закордонні паспорти – суд не продовжив.

3_14

Сторона захисту навела судді кілька розпоряджень голови Верховної Ради Андрія Парубія про те, що Розенблат має відправитись в робоче відрядження. Шевчук уточнив, що одне з розпоряджень голови Ради – це відрядження Розенблата на період з 8 по 12 квітня до ОАЕ.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що фігуранту «бурштинової справи» Розенблату дозволили їздити за кордон .

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України завершили слідство у кримінальному провадженні щодо народний депутатів України Борислава Розенблата та Максима Полякова. 

14 грудня суд скасував зобов'язання для народного депутата Борислава Розенблата не виїжджати за межі Києва і Житомира без дозволу. Але він мав ходити в електронному браслеті.

А потім суд дозволив Розенблату ходити без електронного браслета.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 липня 2017 позбавила Розенблата недоторканності,однак для згоди на його арешт голосів не вистачило. Парламентарю інкримінують лобізм при внесенні змін до законопроекту, що регламентує видобуток та експорт бурштину. За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, за ці зміни Розенблат разом із іншим парламентарем, Максимом Поляковим, отримали $15 тис. на двох.

Крім того, Розенблата підозрюють у хабарництві на суму в $200 тис. НАБУ записало розмови нардепа із підставною «агентом Катериною», якій він начебто обіцяв за певну суму допомогти іноземній компанії отримати дозволи на видобуток бурштину. В одній із розмов, яку слідчі зафіксували на відео, нардеп розповів Катерині, що ліцензії, які видала Держгеонадра компаніям, можна відібрати лише через суд. 

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: