Фігуранту «бурштинової справи» Розенблату дозволили їздити за кордон - ЗМІ

Фігуранту «бурштинової справи» Розенблату дозволили їздити за кордон - ЗМІ
Борислав Розенблат

Підозрюваний у хабарництві та незаконному збагаченні нардеп Розенблат зможе виїжджати з країни

Солом'янський районний суд Києва дозволив виїзд за кордон депутату Верховної Ради Бориславу Розенблату (позафракційний), якого підозрюють у хабарництві та у лобіюванні інтересів при внесенні змін до законопроекту, що регламентує видобуток та експорт бурштину. Про це повідомив співробітник суду у коментарі виданню «Українські Новини».

Він заявив, що таке рішення було прийнято 5 квітня за клопотанням захисту.

При цьому суд продовжив до 4 червня Розенблату зобов'язання: приходити на вимогу до слідчого, прокурора й суду, повідомляти їм про зміну місця проживання й роботи й утримуватися від спілкування з деякими громадянами, у тому числі з тими, які фігурують у його справі.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України завершили слідство у кримінальному провадженні щодо народний депутатів України Борислава Розенблата та Максима Полякова. 

14 грудня суд скасував зобов'язання для народного депутата Борислава Розенблата не виїжджати за межі Києва і Житомира без дозволу. Але він мав ходити в електронному браслеті.

А потім суд дозволив Розенблату ходити без електронного браслета.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 липня 2017 позбавила Розенблата недоторканності,однак для згоди на його арешт голосів не вистачило. Парламентарю інкримінують лобізм при внесенні змін до законопроекту, що регламентує видобуток та експорт бурштину. За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, за ці зміни Розенблат разом із іншим парламентарем, Максимом Поляковим, отримали $15 тис. на двох.

Крім того, Розенблата підозрюють у хабарництві на суму в $200 тис. НАБУ записало розмови нардепа із підставною «агентом Катериною», якій він начебто обіцяв за певну суму допомогти іноземній компанії отримати дозволи на видобуток бурштину. В одній із розмов, яку слідчі зафіксували на відео, нардеп розповів Катерині, що ліцензії, які видала Держгеонадра компаніям, можна відібрати лише через суд. 

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: