Суд на Львівщині готується до атаки соратників Саакашвілі і посилює охорону (Документ)

Суд на Львівщині готується до атаки соратників Саакашвілі і посилює охорону (Документ)
Давід Сакварелідзе обвинувачується за чотирма статтями кримінального кодексу.

Cправа колишнього заступника генпрокурора слухатиметься 15 листопада

Мостиський районний суд Львівської області виніс ухвалу про забезпечення охорони громадського порядку і безпеки приміщення самого суду силами Нацполіції Львівщини 15 листопада, коли слухатиметься справа соратника Саакашвілі Давіда Сакварелідзе.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 18 жовтня.

Суддя Ірина Торська таку необхідність пояснила тим, що охорону суду та підтримання громадського порядку в суді щоденно здійснює лише один черговий працівник Нацполіції. Натомість, за прогнозами судді, 15 листопада існує висока ймовірність прибуття до приміщення Мостиського районного суду значної кількості активістів, громадських та інших організацій. Тому задля дотримання безпеки учасників процесу та не допустити прояв неповаги до суду головуюча ухвалила рішення про посилення охорони будівлі суду.

Дані Єдиного державного реєстру судових рішеньДані Єдиного державного реєстру судових рішень

Додамо, що Сакварелідзе обвинувачується в активній участі у групових діях, що призвели до порушення роботи установи (ст.293 КК України); сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, усуненням перешкод, за попередньою змовою осіб (ч.2 ст.332 КК України); опорі працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків (ч.2 ст.342 КК України); вчиненні впливу на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків (ч.1 ст.343 КК України).

На 11 годину 15 листопада призначено підготовче судове засідання у його справі.

Як повідомляв Главком, 10 вересня 2017 року екс-президента Грузії Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн.

Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були 5 діючих народних депутатів.

4 листопада стало відомо, що Саакашвілі сплатив штраф за прорив кордону.

Також львівські суди оштрафували близько 20 журналістів, які висвітлювали подію перетину держкордону Саакашвілі і разом із ним «прорвалися».

Загалом, органи охорони державного кордону склали 33 протоколи про адміністративну відповідальність за ч.2 ст. 204-1 КУаАП на осіб, у тому числі народних депутатів, які 10 вересня 2017 року незаконно перетнули український кордон на пункті пропуску «Шегині».

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: