Суд обирає запобіжний захід Чорновол

Суд обирає запобіжний захід Чорновол
Тетяна Чорновол у Печерському суді

Фракція «Європейської солідарності» готова взяти Тетяну Чорновол на поруки

Печерський районний суд міста Києва почав обирати запобіжний захід колишньому народному депутату Тетяні Чорновол.

Перед початком судового засідання співголова «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що всі члени фракції готові взяти Чорновол на поруки.

«Вся фракція «Європейської солідарності» готова взяти пані Тетяну Чорновол на поруки, всі 27 наших депутатів. Більшість з нас тут є», - зазначила Геращенко.

Зранку ексдепутатка була на допиті в Державному бюро розслідувань. Там вона свідчити відмовилася, посилаючись на статтю Конституції.

Журналістам підтвердила, що брала участь у підпалі офісу Партії регіонів, але наголошує – технічний працівник загинув уже після того, як будівлю оточили силовики. Додала, що в цей момент майданівців у приміщенні не було.

Чорновол також уточнила, що підозру їй висунули тільки за статтею про умисне вбивство. Тому юридично їй нічого не загрожує, бо вона не причетна до смерті цієї людини. Активістка повідомила, що запобіжний захід їй обиратиме суддя Сергій Вовк – той самий, який 2012 року засудив Юрія Луценка до 4 років ув'язнення за нібито незаконне святкування Дня міліції. Також саме цей суддя обрав запобіжний захід для Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, ухваливши рішення про їхній арешт.

Раніше Тетяна Чорновол перед допитом у ДБР заявила журналістам, що припускає можливість взяття її під варту «одразу з зали суду».

Водночас, жінка додала, що витримає всі випробування.

Нагадаємо, 10 квітня після обшуків у Тетяни Чорновол їй оголосили підозру у навмисному вбивстві. Також вона розповіла, що в неї при обшуку вилучили зброю.

Перед цим Держбюро розслідувань проводило обшуки в будинку Чорновол. Обшуки проходили під Києвом у селі Гора Бориспільського району у справах Майдану. Підставою для обшуку стали події лютого 2014 року, коли був захоплений офіс Партії регіонів.

Зазначимо, йдеться про смерть учасника списку героїв Небесної сотні Володимира Захарова, який загинув 18 лютого 2014 року при пожежі в київському офісі Партії регіонів. Імовірно, співробітник офісу задихнувся під час пожежі.

Як повідомлялось, раніше Чорновол неодноразово штурмувала офіс ДБР і вимагала відставки його тодішнього очільника Романа Труби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: