Суд відмовився арештувати майно Савченко

Суд відмовився арештувати майно Савченко

Квартира, у якій СБУ проводила обшуки, належить двом сестрам Савченко та їхній матері

Шевченківський районний суд Києва відмовив у клопотанні слідчому СБУ про арешт двох жорстких дисків з комп’ютера, які вилучили у квартирі депутата Надії Савченко під час обшуків 10 квітня.

Слідчий СБУ вимагав арештувати ці два жорстких диски, натомість адвокат і Віра Савченко наполягали на поверненні власного майна.

За словами сестри депутата Віри Савченко, комп’ютер та два жорстких диски належать саме їй, а не Надії. Крім того Віра Савченко стверджує, що на дисках містяться її особисті та робочі фото.

«Коли проводились в нашій квартирі обшуки я на прохання слідчих включала комп’ютер і показувала їм усе, що вони хотіли подивитись. Жодних перешкод я не чинила», — сказала Віра Савченко в суді.

Квартира, у якій СБУ проводила обшуки, належить двом сестрам Савченко та їхній матері у рівних трьох долях.

Слідчий СБУ Микола Побережняк, який вимагав арешту майна, має 5 днів для подання апеляції на рішення судді Олега Лінника.

Раніше заступник голови партії «Суспільно-політична платформа Надії Савченко» Тетяна Проторченко написала у соцмережі, що Савченко 19 квітня возили у Київський міський центр судово-психіатричної експертизи.

Нагадаємо, 17 квітня Савченко пройшла судово-психологічну експертизу із використанням поліграфа.

Раніше нардеп погодилася перервати голодування на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. 16 квітня нардеп відновила перерване голодування.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та верхівку правоохоронних органів.

23 березня Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: