Суд зобов’язав Генпрокуратуру поновити слідство проти Арбузова

Суд зобов’язав Генпрокуратуру поновити слідство проти Арбузова
Екс-глава Національного банку Сергій Арбузов

Постанова слідчого судді оскарженню не підлягає

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру відновити досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою екс-глави Національного банку Сергія Арбузова в розтраті 220 млн грн держкоштів для телеканалу БТБ.

Про це з посиланням на рішення суду повідомляє «УНН».

«Скасувати постанову від 5 жовтня 2018 року про призупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні ... від 18 травня 2015 року. Постанова слідчого судді оскарженню не підлягає», - йдеться в постанові суду.

Зазначається, що в коментарі виданню адвокат Арбузова Євген Пеліхос підтвердив цю інформацію.

Нагадаємо, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури України з травня 2014 року розслідує кримінальну справу щодо колишнього Голови Національного банку України Сергія Арбузова. Він підозрюється, що використовуючи своє службове становище у власних інтересах, в порушення вимог ст. 19 Закону України «Про Національний банк України», розтратив кошти Національного банку України, через незаконне створення ТОВ «Банківське телебачення», афілійованим власником якого був сам Арбузов та фінансування упродовж 2011-2013 р.р. господарської діяльності цього підприємства з метою отримання прибутку від його діяльності та привласнення коштів на загальну суму 220 млн. грн.

19 травня 2014 року Арбузову було повідомлено підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

З червня 2014 року Сергій Арбузов перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: