Суд зобов'язав носити електронний браслет Тамразова, який проходить у справі Януковича

Суд зобов'язав носити електронний браслет Тамразова, який проходить у справі Януковича
Олексій Тамразов

Адвокати подали скаргу

Солом'янський районний суд Києва відновив всі зобов'язання для керівника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова у справі про хабар прокурору Костянтину Кулику.

Про це в коментарі РБК-Україна розказав адвокат Віталій Коломієць.

Він повідомив, що щодо Тамразова поновили обов'язок носити електронними засіб контролю.

«Суддя прийняла позапроцесуальну ухвалу, поклавши обов'язки окремо від запобіжного заходу. Фактично, повторно переглянувши рішення від 4 грудня 2018 року, коли з тих самих підстав було відмовлено прокурору в продовженні обов'язків і такі обов'язки закінчилися 5 грудня 2018 року», - сказав адвокат.

За словами адвоката, у Вищу Раду Правосуддя була подана скарга на суддю Антипову, яка ухвалила рішення.

Також, за його словами, адвокати подали апеляційну скаргу на це рішення.

Таким чином, суд поклав на Тамразова обов'язки:

  • дати на зберігання паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзду в Україну;
  • прибувати за кожним викликом до суду, до прокурора і слідчого;
  • утримуватися від спілкування зі свідками, повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання;
  • носити електронний засіб контролю
Нагадаємо, Тамразов підозрюється у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення. Сума завданих збитків державі від цієї оборудки оцінюється в 2,19 млрд. грн.

Раніше за клопотанням Генеральної прокуратури було арештовано внесок до статутного фонду ТОВ «Всеукраїнська медіа група» - видання Insider на суму 8 млн грн.

Нагадаємо, 9 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив про затримання Тамразова при спробі дати неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. дол. прокурору ГПУ за сприяння у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов'язаному з діяльністю злочинної організації Віктора Януковича.

10 серпня Печерський райсуд Києва постановив взяти під варту на два місяці колишнього першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», теперішнього власника видання Insider Олексія Тамразова з альтернативою внесення застави у 3 мільйони гривень.

13 серпня друзі власника інтернет-видання Insider Олексія Тамразова, підозрюваного в спробі дачі прокурору хабара в розмірі 200 тис. доларів, внесли за нього 3 млн гривень застави.

23 серпня для колишнього заступника глави «Укргазвидобування» Олексія Тамразова, якого підозрюють в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича та розкраданні державного майна в особливо великих розмірах суд визначив розмір застави в 20 мільйонів гривень.

28 серпня стало відомо, що за екс-заступника глави «Укргазвидобування» Тамразова друзі внесли 20 млн грн застави.

Раніше повідомлялося, що рахунки Акціонерного товариства «Укргазвидобування» арештовано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: