Супрун попередила медиків про фейкові листи щодо воєнного стану

Супрун попередила медиків про фейкові листи щодо воєнного стану

За словами Супрун, підробки на перший погляд не відрізняються від офіційних листів

«Нещодавно виявили такий фейк у Лисичанську Луганської області», - повідомила керівник МОЗу

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун попередила, що невідомі зловмисники почали використовувати новий вид маніпуляції – «надсилати вказівки від імені керівних структур, під приводом воєнного стану».

Про це 14 грудня вона написала у Facebook.

«Нещодавно виявили такий фейк у Лисичанську Луганської області. До Центральної міської лікарні ім. Титова надійшов лист, начебто від Луганської ОДА. У листі було доручення закладу провести підготовчі заходи у зв'язку із впровадженням воєнного стану. Згодом з’ясували, що лист підробний, та ОДА до лікарні нічого не надсилали», - повідомила Супрун.

Вона закликала працівників медзакладів і департаментів охорони здоров’я по всій країні, щоб вони «були вкрай пильними та ретельно перевіряли всю інформацію, яку отримують».

«Воєнний стан є правовим режимом, вперше запровадженим у 10 областях України, тому саме аспекти, пов’язані з ним, можуть стати предметом для маніпуляцій і провокацій з боку ворожих до України організацій. Провокатори можуть надсилати вказівки під приводом воєнного стану від імені керівних структур різного рівня. Підробки на перший погляд не відрізняються від офіційних листів: вони містять вихідний номер, підпис посадової особи та інші стандартні атрибути офіційних звернень. Такі листи можуть направлятися як в окремі медзаклади або обласні управління охорони здоров’я з метою підірвати системну роботу», - зазначила керівник МОЗу.

Супрун повідомила, що інформація про інцидент була передана до Генерального штабу ЗСУ, Служби безпеки України, а також Міністерства інформаційної політики України – «для оперативного удосконалення спільного механізму протидії інформаційним операціям в умовах воєнного стану».

Нагадаємо, воєнний стан в Україні запроваджено в тих областях, де Росія може нанести удар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: