Супрун розповіла, як боротися з неприємним запахом тіла

Супрун розповіла, як боротися з неприємним запахом тіла

Супрун розповіла про те, що впливає на запах тіла

Глава МОЗ Уляна Супрун зазначила, що низка факторів впливає на запах тіла.

Даний пост вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

«Це не тільки висока температура повітря, а ціла низка факторів - наш раціон, гормони, генетика, емоційний стан, види бактерій, що живуть на шкірі і косметичні засоби, якими ми користуємося», - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

Вона також додала, що на нашій шкірі є потові екринові, потові апокринові та сальні залози. Вони активно працюють під час фізичних навантажень, і коли нам жарко. Цих залоз більше, і вони відкриваються безпосередньо на поверхню шкіри. Протоки апокринових залоз відкриваються в волосяний фолікул. Ці залози починають активно працювати в період статевого дозрівання.

Розташовані вони досить локально - в пахвових зонах, в зоні паху і навколо сосків. Вони активуються, коли ми переживаємо стрес, тим самим викликають так званий «емоційний піт».

Діючою речовиною антиперспірантів найчастіше є сіль алюмінію. Під час контакту з потом вони буквально заліплюють потові залози, в результаті чого поту стає менше.

При цьому в.о. голови МОЗ зазначила, що ці солі в деяких випадках можуть провокувати навіть ракові пухлини, але за умови прямого попадання в кров.

Також Супрун дала українцям кілька порад про те, як запобігти неприємному запаху і зменшити потовиділення.

У літню спеку особливо актуальне питання про те, як запобігти неприємному запаху поту та зменшити потовиділення. Як це можна зробити:

  • Дбайте про гігієну тіла. Регулярно приймайте душ та за потреби користуйтеся антиперспірантами або дезодорантами.
  • Обираючи дезодорант чи антиперспірант, уважно читайте та дотримуйтеся інструкції. Застереження «не наносити на пошкоджену шкіру» там написано не просто так. Також звертайте увагу на протимікробну діючу речовину — краще, якщо це буде спирт.
  • Надавайте перевагу одягу із натуральних тканин, які дозволяють тілу дихати, та не затримують піт.
  • Перегляньте свій раціон. За потреби відмовтеся від продуктів та напоїв, які можуть спричиняти неприємний запах. Це, до прикладу, алкоголь, часник, цибуля, кольрабі, червоне м’ясо.
  • Будьте фізично активні. Під час тренувань потові залози активно працюють та «промиваються». Але пам’ятайте, що на кожне тренування потрібен чистий одяг.
  • Різкий запах поту може бути також побічним ефектом препаратів, які ви приймаєте. Уточніть у лікаря, а за потреби проконсультуйтеся з ендокринологом.
  • Якщо вас турбує «емоційний» піт (коли ми стресуємо), є сенс подумати про видалення волосся в цих ділянках. Його потрібно видаляти із коренями. Що менше волосяних фолікулів, то менше апокринових залоз, відповідно менше запаху. Гоління в цьому випадку майже нічого не вирішує.
  • Не користуйтеся аерозолями у приміщенні без гарної вентиляції. Аерозолі при вдиханні можуть бути токсичними, особливо, для маленьких дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: