Талібан на переговорах в Катарі представлятимуть колишні в’язні Гуантанамо

Талібан на переговорах в Катарі представлятимуть колишні в’язні Гуантанамо

П’ятеро в’язнів були наближеними до засновника Талібану мулли Мохаммада Омара

Представники руху Талібан заявили про те, що делегатами в їх офіс в Катарі були призначені колишні п’ять польових командирів, які більше 10 років відсиділи до цього в в’язниці США Гуантанамо на Кубі.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мова йде про Мохаммада Фазла, Мохаммеда Набі, Хайруллаха Хейрхву, Абдула Хаг Васіка та Ноуроллаха Нурі. Ці колишні в’язні зможуть брати участь в будь-яких майбутніх переговорах. Їх в 2012 році обміняли на американського сержанта Боує Бергдаля.

П’ять колишніх польових командирів після обміну проживали в Катарі, проте не займали жодних офіційних посад. Вони були наближеними до покійного засновника Талібану мулли Мохаммада Омара і час від часу до них зверталися за порадами, як визнали самі таліби.

Раніше всім п’яти колишнім ув’язненим було обмежено свободу пересування після звільнення. Проте тепер вони можуть вільно подорожувати і брати участь в переговорах.

Саме в Катарі відбулися переговори між представниками Талібану і спецпосланцем США із питань врегулювання в Афганістані Залмаєм Халілзадом на початку жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: