Тарута пропонує себе, замість Кучми, у перемовинах по Донбасу?

Тарута пропонує себе, замість Кучми, у перемовинах по Донбасу?

Сергій Тарута

Фото: Главком 

Тарута пропонує вести переговори щодо Донбасу у Відні, «як однієї зі столиць світової дипломатії, що стала свідком підписання не одного мирного договору»

Екс-глава Донецької обладміністрації, народний депутат України Сергій Тарута розкритикував нинішній формат переговорів щодо Донбасу та запропонував змінити його, адже «головної мети - припинення війни і реінтеграція Донбасу до складу України - не досягнуто». Зокрема він заявив, що готовий  особисто очолити українську делегацію в таких перемовинах.

Про це він  написав у своєму блозі на «Українській правді».

«Саме час запропонувати новий формат переговорів за участю США, і як символічний жест перенести їх на новий майданчик, де розмова почнеться «з чистого аркуша», - написав  Тарута.

Зокрема він пропонує вести переговори щодо Донбасу у Відні, «як однієї зі столиць світової дипломатії, що стала свідком підписання не одного мирного договору».

«Друге: на цю нову площадку Україні слід відправити і принципово іншу делегацію, сформовану за зрозумілих, прозорих правил. У делегації мають бути і представники Донбасу - ті, хто добре знає регіон і для кого війна на Донбасі - особистий біль. Я вже не раз говорив, що готовий очолити таку переговорну групу від України, і вкотре підтверджую свою пропозицію», - наголосив екс-глава Донецької ОДА.

Він також порадив «не займатися нескінченним процесом «переформатування АТО», який може поміняти тільки слова і форми, але не суть того, що відбувається на Донбасі.

«Саме час задуматися про прийняття нової Конституції, яка збалансує права центру і регіонів в частині розподілу влади і ступеню її децентралізації», - додав Тарута.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: