Топ-менеджер китайської Huawei затриманий в Польщі за підозрою у шпигунстві

Топ-менеджер китайської Huawei затриманий в Польщі за підозрою у шпигунстві
Компанія Huawei з грудня 2018 року опинилась у центрі шпигунського скандалу 

Раніше розвідка США звинувачувала Huawei в зв’язках із урядом КНР

В Польщі було заарештовано співробітника компанії Huawei, громадянина Китаю, і також польського громадянина, яких підозрюють в шпигунстві. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Арешти супроводжувати обшуки в польському осередку китайської компанії і в місцевій польській фірмі Orange Polska. МЗС КНР повідомило про те, що воно знає про факт арешту свого громадянина.

Китайське зовнішньополітичне відомство висловило сподівання, що уряд Польщі буде вести справедливе розслідування. МЗС КНР нагадало про те, що Huawei дотримується всіх норм законодавства в країнах, де дана компанія веде свою діяльність. 

Раніше розвідка США звинувачувала Huawei в зв’язках із урядом КНР. Начебто дана телекомунікаційна компанія створює можливість для китайського уряду отримувати доступ до інформації на виробленому нею обладнанні. Проте американці не надали жодних публічних доказів по цьому звинуваченню.

Раніше прем'єр Чехії забронив членам уряду користуватися смартфонами Huawei.

Чеські експерти прийшли до висновку, що апаратне і програмне забезпечення Huawei і ZTE «становить загрозу для національної безпеки і непридатне для обміну конфіденційною інформацією». Натомість у Huawei відкинули твердження, що продукти компанії можуть становити загрозу чеській безпеці.

Раніше Демократична партія США закликала своїх членів не користуватись телефонами ZTE і Huawei.

Також повідомлялося, що у Ванкувері при перетині канадського кордону на запит США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу.

У середині грудня фіндиректора Huawei відпустили під заставу в $7,4 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: