Торгівельні протиріччя із США спричинили відтік капіталів із КНР

Торгівельні протиріччя із США спричинили відтік капіталів із КНР

Додатковий тиск створює девальвація китайської валюти

Видання «Коммерсантъ», посилаючись на Capital Economics, повідомляє про те, що в червні 2018 року відтік капіталу із КНР склав 6 млрд доларів. По прогнозам в липні цей показник може скласти вже 20 млрд доларів. При цьому в травні 2018 року в КНР фіксувався притік капіталу в сумі 5 млрд доларів.

Такій зміні динаміки сприяли запровадження мит США на китайську продукцію, що спричинили ослаблення юаня та волатильність на ринкові. Юань ослаб на 6% із середини червня 2018 року, що стало найбільшим падінням за майже два роки.

Центробанк КНР проводить заходи щодо підтримання національної валюти і закладає більший обмінний курс чим той, що є на ринку. При цьому МВФ не згодний із оцінкою Дональда Трампа щодо того, що китайський уряд проводить свідому політику девальвацію юаню для ліквідації негативних наслідків від американських мит.

Для КНР і далі головним ризиком залишатиметься можливість відтоку капіталів, особливо якщо курс впаде іще на 3-4%. Якщо об’єми виведених коштів складуть більше 40 млрд держава буде змушена почати масштабну інтервенцію. в 2015-2016 роках на фоні відтоку капіталу на суму в 640-670 млрд. доларів центробанк КНР витратив 800 млрд. доларів резервів для підтримання курсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: