В Китаї розкритикували стратегію національної безпеки США

В Китаї розкритикували стратегію національної безпеки США

Думка китайських експертів розходиться щодо того, як має реагувати Пекін на стратегію США

В КНР доволі прохолодно відреагували на те, що в новій стратегії національної безпеки США дана країна була назва «стратегічним конкурентом». У відповідь на це в Пекіні заявили про те, що таким чином адміністрація Дональда Трампа поводить себе егоїстично і ізолює США. Про це пише гонконгське видання The South China Morning Post.

Китайське посольство в США заявило про те, що із боку Білого Дому таким чином ідуть суперечливі сигнали щодо намірів у відносинах із Пекіном. При цьому китайські дипломати закликали Вашингтон не ставити власні інтереси не лише вище китайських, але і інтересів всієї світової спільноти.

Китайські експерти бачать в новій стратегії національної безпеки США фактичну відмову Вашингтону вибудовувати «відносини нового типу між великими державами» як це запропонував декілька років тому Си Цзиньпін. В китайській інтерпретації мова в тому числі йде про уникнення конфліктів між КНР і США.

При цьому експерти радять Пекіну уникати нерозважливих кроків у відповідь на подібні заяви Вашингтону, а почекати практичної реалізації стратегії. Однак окремі експерти вважають, що формулювання про «стратегічного конкурента» щодо КНР є наслідком агресивної політики Пекіну в регіоні. А тому для нормалізації відносин саме китайська сторона має відмовитися від агресивної політики.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: