Трамп попросив майже 8 мільярдів доларів на ліквідацію наслідків урагану «Харві»

Трамп попросив майже 8 мільярдів доларів на ліквідацію наслідків урагану «Харві»

8 мільярдів доларів - це первісна оцінка витрат на усунення наслідків стихійного лиха на південному сході Техасу, згодом вона може вирости

Президент США Дональд Трамп звернувся до Конгресу з проханням виділити 7,85 млрд на ліквідацію наслідків урагану «Харві», що пройшовся Техасом тиждень тому і спровокував великі повені.

Відзначається, що це первісна оцінка витрат на усунення наслідків стихійного лиха на південному сході Техасу і в деяких районах Луїзіани. Не виключено, що згодом ця сума виросте.

Влада Техасу раніше заявляли, що їм може знадобитися до 125 млрд доларів. У міністерстві внутрішньої безпеки з подібною оцінкою заподіяної шкоди погодилися.

Ураган «Харві» став найпотужнішим штормом на материковій частині США за останні 12 років. Він досяг узбережжя 25 серпня і почав просуватися вглиб материка. Швидкість вітру в центрі урагану досягала 215 км / ч, однак потім значно впала.

Першим під удар «Харві» потрапив невеликий техаський місто Рокпорт з населенням близько 10 тисяч чоловік. Також ще до того, як ураган набрав повну силу, вітер почав валити дерева в Корпус-Крісті - найбільшому з прибережних міст Техасу.

Надалі ураган дістався до Х'юстона і спровокував там повінь. У місті ввели режим надзвичайної ситуації. Національна метеорологічна служба оцінила масштаб повені у катастрофічному стані.

За даними ЗМІ, всього в результаті стихійного лиха загинули не менше 42 людей, близько мільйона людей були змушені покинути свої будинки. Повідомлялося, що ураган пошкодив не менше 100 тисяч будинків.

Зараз оцінка потужності «Харві» знижена до тропічної депресії, але в найближчі три дні від Луїзіани до Кентуккі очікується сильна злива, і попередження про повені залишаться в силі для південно-східного Техасу і частин Луїзіани.

Як повідомлялося, Трамп пожертвує $1 млн постраждалим через ураган Харві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: