Трамп вирушив до Азії у найтриваліше за чверть століття турне

Трамп вирушив до Азії у найтриваліше за чверть століття турне

Очікується, що турне стане найтривалішим президентським візитом в історії США за останні 25 років

Дональд Трамп через посилення напруги у відносинах з Північною Кореєю поїхав до Азії. З 3-го до 14-го листопада президент США відвідає Китай, Японію, Південну Корею, В’єтнам та Філіппіни. Це найтриваліший президентський візит в історії США за останні 25 років.

Про це йдеться на офіційному сайті Білого Дому.

«Фокус поїздки – зміцнити намір міжнародної спільноти звільнити Північну Корею від ядерної зброї та сприяти вільній та відкритій Індо-Тихоокеанській області», — йдеться у повідомленні.

У неділю, 5 листопада, Трамп зустрінеться з переобраним прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Упродовж поїздки він також матиме переговори з лідером Південної Кореї Мун Чже Іном та китайським президентом Сі Цзіньпінем.

У п’ятницю, 10 листопада, Трамп візьме участь у форумі Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, де говоритиме про торгівлю. Ймовірно, він зустрінеться там і з російським лідером Володимиром Путіним, пише Reuters.

Поїздка відбувається на фоні посилення напруги з Північною Кореєю, яка продовжує проводити випробування атомної зброї. Пхеньян у серпні та вересні запустив дві ракети над Японією, а незадовго до того провів шосте і найпотужніше випробування ядерної зброї. Попри посилені санкції ООН, США та ЄС, Північна Корея не припиняє тестування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: