Трамп висунув кандидата на пост глави Світового банку

Трамп висунув кандидата на пост глави Світового банку

Кандидат на пост очільника Світового банку Девід Малпасс та Дональд Трамп

Попередній глава Світового банку Джим Ен Кім пішов у відставку з 1 лютого

Президент США Дональд Трамп висунув кандидатом на посаду президента Світового банку заступника міністра фінансів із закордонних справ Девіда Малпасса.

Про це повідомляє CNN.

«Він (Малпасс, - ред) боровся за те, щоб фінансування було зосереджено в місцях і проектах, які дійсно потребують допомоги, включно з людьми, які живуть у крайній бідності», - цитує Трампа DW.

Девід Малпасс - 62-річний республіканець, у 2016 році під час передвиборної кампанії Дональда Трампа був його старшим економічним радником. З вересня 2017 року займає посаду заступника міністра фінансів США із закордонних справ. Неодноразово виступав з критикою на адресу Світового банку та інших міжнародних інститутів.

Кандидатура Малпасса має бути затверджена на засіданні Ради керуючих Світового банку. Президентом Світового банку традиційно є громадянин США, тоді ж як президентом Міжнародного валютного фонду - представник Європи.

Як відомо, попередній глава Світового банку Джим Ен Кім пішов у відставку з 1 лютого, незважаючи на те, що термін його повноважень закінчувався тільки у 2022 році. За словами самого банкіра, він хотів би повернутися до роботи у приватному секторі економіки.

Раніше видання Financial Times із посиланням на джерела повідомляло, що донька американського президента Іванка Трамп, а також колишній постпред США при ООН Ніккі Гейлі є кандидатами на посаду президента Світового банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: