Туск у Брюсселі звернувся українською: «Українці заслуговують на визнання Європою своїх заслуг»

Туск у Брюсселі звернувся українською: «Українці заслуговують на визнання Європою своїх заслуг»
Президент Європейської ради Дональд Туск та президент України Петро Порошенко

Український народ заслуговує на більшу повагу в Європі та підтримку з боку Євросоюзу, - заявив президент Європейської ради

На цьому українською мовою наголосив президент Європейської ради Дональд Туск на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у четвер у Брюсселі.

«Дорогі українські друзі. Я хочу вас привітати та подякувати вам. Привітати з тим, що, попри драматичні обставини і різні перешкоди, незважаючи на війну на сході України, ви змогли отримати безвізовий режим. І хочу подякувати вам за вашу проєвропейську рішучість. І мужність, з якою ви захищаєте вашу незалежність», - сказав Президент Європейської ради.

Він наголосив, що за ці успіхи українці заплатили, на жаль, і кров’ю.

«Ви заслужили усього, чого ви досягли. І саме тому в Європі цьому аплодують і підтримують вас. Хоча я знаю, що цього не достатньо. Ви маєте право очікувати на більше. Ви також маєте право пишатися собою», - наголосив уск.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко перебуває сьогодні у Брюсселі з робочим візитом.

Нагадаємо, саміт Європейської Ради 22-23 червня буде рекомендувати Раді Євросоюзу ухвалити рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Напередодні, у зв'язку з агресією РФ в Україні, США ввели санкції ще проти 38 фізичних та юридичних осіб, серед яких російські офіційні особи, «чиновники» анексованого Криму та так званих «ЛНР/ДНР», російські банки, та проти 20 «дочок» «Транснефти».

Читайте також статтю: Бабаков і Ко. Кого наздогнали нові санкції США

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: