У БПП заявили, що законопроект про спецконфіскацію готовий до голосування

У БПП заявили, що законопроект про спецконфіскацію готовий до голосування

Голова фракції зазначив, що цей закон пропонується ввести в дію на дуже короткий період

Голова фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів заявляє, що законопроект про спецконфіскацію суттєво доопрацьовано, передає прес-служба політсили.

Голова фракції нагадав, що сьогодні у щорічному посланні Президента до парламенту дуже чітко було сказано, що завдяки закону про спецконфіскацію стане можливим додаткове наповнення військового бюджету і Глава держави закликав народних депутатів підтримати цей законопроект.

Гринів також зауважив, що Президент дуже чітко дав сигнал і фракція БПП також займає таку позицію, що все, що може бути сприйнято, як зловживання цим законом, має бути вичищено з його тексту.

«На жаль, це вичищення триває занадто довго», – зауважив парламентар.

«В тому варіанті, в якому він є зараз, він абсолютно відрізняється від того варіанту, який був поданий перший раз. Це два різні законопроекти», – наголосив Гринів.

Голова фракції зазначив, що цей закон пропонується ввести в дію на дуже короткий період: «Це не назавжди».

За його словами, йдеться про те, що якщо людина переховується від слідства, наприклад Янукович, то його майно може бути конфісковане без остаточного вироку суду за процедурою спецконфіскації вже під час проведення слідства.

Гринів наголосив, що останній варіант законопроекту, з яким він ознайомився, дозволяє говорити, що «потрібно дуже придумувати якісь речі, щоб зловживати органами слідства в рамках цього закону».

Гринів зазначив, що фракція БПП готова підтримати цей законопроект.

«Фракція БПП з одного боку є достатньо відповідальною, а з іншого – є достатньо демократичною. Ніхто нікому викручувати руки не буде. Але позиція по цьому закону є достатньо принципова. Це – позиція Президента, це – позиція керівництва фракції. Це – позиція більшості фракції», – відповів Гринів на запитання чи буде фракція голосувати за цей закон одноголосно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: