У Держдепі США прокоментували «дзеркальні» дії Москви

У Держдепі США прокоментували «дзеркальні» дії Москви
Офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт

У Держдепі США заявили, що РФ не зацікавлена у діалозі

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що так звані «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«З представленого нам списку, ясно, що Російська Федерація не зацікавлена у діалозі в питаннях, які мають значення для обох наших країн», — заявила Науерт.

Також Науерт зазначила, що передала послу Джону Хантсману в Москві, а також всьому персоналу, що американський уряд «стоїть разом» з представниками дипломатичних місій США в Росії.

«Наші дії були мотивовані виключно нападом на Велику Британію, атакою на британського громадянина та його доньку», — наголосила Науерт.

Також речниця нагадала, що йдеться про перше застосування нервово-паралітичного газу «Новачок» у невійськовий час на території нашого союзника.

Раніше повідомлялося, що Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

Зазначимо, наразі вже 28 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників. 

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта, Нова Зеландія та Португалія викликають своїх послів в РФ для консультацій.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: