У Держприкордонслужбі заявляють про провокацію російських спецслужб

У Держприкордонслужбі заявляють про провокацію російських спецслужб
Українські прикордонники моніторять ситуацію на кордоні

Держприкордонслужба заперечує, що затримані в РФ прикордонники самі перейшли кордон

Інформація про те, що українські прикордонники, яких минулого тижня затримала ФСБ РФ, самі перешли державний кордон, не відповідає дійсності. Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Ця інформація (про перехід українськими прикордонниками державного кордону з РФ. – Ред.) зовсім не відповідає дійсності, це суцільна провокація, яка запущена з подачі російських спецслужб», - сказав Слободян в коментарі УНН.

Водночас у ДПСУ поки не розголошують деталі інциденту.

«Насправді ситуація зовсім інша, але я думаю ми детальніше про це поговоримо після того, як сьогодні відбудеться прикордонна представницька зустріч. Я не можу до зустрічі озвучувати будь-яку інформацію. Після того, як нам буде зрозуміла позиція російської сторони – ми зможемо більш детальніше про це поговорити», - наголосив Слободян.

Нагадаємо, 3 жовтня під час моніторингу державного кордону на Сумщині зникли двоє прикордонників. Водночас російські ЗМІ повідомили про затримання ФСБ двох порушників, які назвались прикордонниками Сумського загону.

Російська сторона поінформувала, що затримала двох українців, які заявили, що є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, і попросила надати відповідні документи, які підтвердили б цих осіб.

4 жовтня перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що найближчим часом планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, «в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування з'ясовано причину їх затримання».

У п’ятницю, 6 жовтня, стало відомо, що до українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів.

Прокуратурою Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочато кримінальне провадження. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: