У Філарета назвали варварським рішення знести український храм у Підмосков’ї

У Філарета назвали варварським рішення знести український храм у Підмосков’ї
Свято-Троїцький храм у Ногінську

Київський Патріархат звертається до російської влади з вимогою припинити знущання з громади УПЦ в Ногінську

В Українській православній церкві Київського патріархату обурені рішення Московського обласного суду, який залишив у силі рішення Ногінського районного суду Московської області Росії з вимогою знести храм Свято-Троїцької громади м. Ногінська Богородської єпархії УПЦ КП. Про це йдеться у заяві прес-центру Київської Патріархії.

«Суд першої та апеляційної інстанції виніс такі беззаконні й варварські рішення за позовом місцевої влади, що діє в інтересах Московського Патріархату», - зазначається в ній.

В УПЦ нагадають, що митрополит Адріан придбав для громади на своє ім'я, як приватна особа, ділянку, на якій зведено будинок. В цьому будинку розташоване приміщення для молитви, обладнане і освячене як храм.

«Довідавшись, що всі засоби тиску на громаду виявилися марними і вона молиться у храмі, місцева влада в інтересах Московського Патріархату подала позов щодо знесення храму, як «незаконної культової будівлі». При чому ані дозволу оформити цю будівлю, ані можливості узаконити її в інший спосіб не було надано – від початку владою була поставлена мета позбавити громаду її єдиного храму. Під час судових засідань виявилося, що будівля не порушує архітектурних та санітарних норм, не створює жодних незручностей, а «скарги сусідів» на будівництво подані від імені неіснуючих осіб. Але суд першої та другої інстанцій не взяв до уваги цих свідчень, маючи, очевидно, заздалегідь визначене та узгоджене з адміністрацією рішення про руйнування храму», - йдеться у заяві.

Громада буде намагатися і надалі відстояти своє право на храм у встановленому законом РФ та міжнародними угодами порядку.

Київський Патріархат звертається до російської влади з вимогою припинити знущання з громади УПЦ в Ногінську та дати вказівку місцевій адміністрації створити можливість для узаконення існуючої храмової будівлі.

«Ми звертаємося до української влади з проханням порушувати на міжнародному рівні питання захисту прав віруючих нашої Церкви в Ногінську Московської області. Також ми просимо міжнародні та правозахисні організації, іноземні держави, які здійснюють моніторинг рівня додержання релігійної свободи у Росії, звернути увагу на цей ганебний випадок тиску російської влади на релігійну громаду УПЦ КП і допомогти їй у захисті своїх прав», - йдеться у заяві УПЦ КП.

Нагадаємо, Московський обласний суд 3 жовтня ухвалив рішення знести у місті Ногінську Свято-Троїцький храм Богородської єпархії УПЦ КП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: