У Франції вивчають причетність Росії до руху «Жовті жилети»

У Франції вивчають причетність Росії до руху «Жовті жилети»

Розслідуванням щодо причетності РФ до протестного руху займається Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки Франції

Розслідування почалося через повідомленння про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам

У Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту «Жовтих жилетів», але поки не прийшли до якихось висновків.

Про це, посилаючись на видання «Еко», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Французька газета зазначає, що цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, що підпорядковується прем'єр-міністру Едуару Філіпу. Розслідування почалося через повідомленння про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета «Таймс» з посиланням на дослідження компанії New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які виявлялася підтримка «Жовтим жилетам». У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією.

Такої ж думки дотримується організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство «Блумберг». Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували «Жовтих жилетів» деякі російські державні ЗМІ.

Однак «Еко» зазначає, що поки влада Франції не прийшла до висновків у цій справі.

«Зараз ще занадто рано, щоб дати оцінку твердженням «Таймс», - пише французька газета.

Зазначимо, що Служба безпеки України ідентифікувала двох «жовтих жилетів», які розгорнули прапор «ДНР» у Парижі: один із них є членом так званого аналітичного центру «Катехон», який діє під егідою фінансиста «руського міра» Костянтина Малофеєва та очолюваного ним фонду Святителя Василія Первозванного та функціонером так званого інтеграційного комітету «Росія-Донбас», що створений та фінансується російськими спецслужбами. Другий провокатор є фейковим «спостерігачем» на псевдовиборах в ОРДЛО. Протягом 17 років проживає в РФ, громадянин РФ з 2013 року.

Нагадаємо, у суботу на акціях протесту, організованих «жовтими жилетами» у Франції, затримали 1726 чоловік. 

Міністр фінансів Франції заявив, що протести «жовтих жилетів» привели до економічної катастрофи у країні.

Як відомо, у суботу в акції «жовтих жилетів» у Парижі було поранено 135 осіб.

У центрі Парижа демонстранти підпалювали барикади, автомобілі, розбивали вікна в будинках та билися із поліцейськими. Правоохоронці використовували бронетехніку, сльозогінний газ та водомети. 

Президент Туреччини заявив про жорстокість поліції до «жовтих жилетів»: Європа провалила урок демократії.

Також невідомі пошкодили табличку на будівлі культурного центру України у Парижі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: