СБУ ідентифікувала «жовтих жилетів», які розгорнули прапор «ДНР» у Парижі

СБУ ідентифікувала «жовтих жилетів», які розгорнули прапор «ДНР» у Парижі

На фото зліва знаходиться Сорлін Фабріс, справа – Ксав’є Моро

Чоловіками на фото виявилися особи тісно пов’язані з «руським міром»

Служба безпеки України ідентифікувала двох чоловіків, які 8 грудня розгорнули полотнище з емблемою «ДНР» у Парижі під час протесту «жовтих жилетів». Відповідне повідомлення поширене спецслужбою у соцмережах.

За даними СБУ, на фото зліва знаходиться Сорлін Фабріс, справа – Ксав’є Моро.

Перший є членом так званого аналітичного центру «Катехон», який діє під егідою фінансиста «руського міра» Костянтина Малофеєва та очолюваного ним фонду Святителя Василія Первозванного та функціонером так званого інтеграційного комітету «Росія-Донбас», що створений та фінансується російськими спецслужбами.

До наглядової ради «Катехону» входять ідеологи російського «євразійства» Сергій Глазьєв (радник президента РФ) та Олександр Дугін (сповідує праворадикальні, екстремістські, терористичні та ультранаціоналістичні імперські ідеї).

Другий є фейковим «спостерігачем» на псевдовиборах в ОРДЛО. Протягом 17 років проживає в РФ, громадянин РФ з 2013 року. Засновник «Європейського центру стратегічного аналізу «Стратпол» (складова «п’ятої колони» РФ у Франції). Функціонер ГО «Схід Франція - Солідарність Донбас», яка підконтрольна російським спецслужбам.

У повідомленні СБУ сказано, що протягом останніх років Москва наполегливо намагалася взяти під контроль європейські радикальні громадсько-політичні структури. Щорічно на території РФ за безпосереднім організаційним і фінансовим сприянням російських спецслужб проводилися так звані «конференції лідерів правих партій Європи», «міжнародні консервативні форуми», збори «глобального революційного альянсу», де ідеологи «руського миру» Олександр Дугін, Сергій Глазьєв та інші озброювали іноземних представників теорією силового повалення європейських демократій. Для набуття «революційного досвіду» радикалів з Європи сотнями вербували для терористичної діяльності у складі НЗФ та спеціально вивозили під виглядом фейкових спостерігачів на псевдовибори в анексований Крим і окупований Донбас.

Радикали під прапорами так званої ДНР та під кураторством співробітників ФСБ і ГУ ГШ ЗС РФ складають вже «практичний іспит». За спиною мирних мітингувальників вони вдаються до організації безладів та актів насилля у Франції, наголошують у спецслужбі.

За інформацією СБУ російські спецслужби мають організувати аналогічні провокації у Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії та інших європейських країнах.

Нагадаємо, число затриманих у Франції під час антиурядових протестів у суботу, 8 грудня, зросло до майже тисячі осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: