У ГПУ розповіли про підозру Поклонській через затримання Сенцова

У ГПУ розповіли про підозру Поклонській через затримання Сенцова
Наталія Поклонська

Кримінальне провадження відкрите через позбавлення волі Сенцова, Кольченка, Чирнія та Афанасьєва

Генеральна прокуратура України 10 жовтня підготувала підозри колишньому призначеному Росією прокурору Криму, а нині депутату Державної думи Росії Наталі Поклонській та заступникові голови Київського районного суду анексованого Сімферополя Денису Діденку.

За даними на сайті ГПУ, щодо Поклонської підозра складена за статтями 146 та 255 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі та створення злочинної організації), щодо Діденка – лише за статтею 146.

Кримінальне провадження відкрите через позбавлення волі українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія та Геннадія Афанасьєва.

За даними слідства, Поклонська організувала незаконне переслідування цих чоловіків, які відстоювали суверенітет та територіальну цілісність України, а потім особисто взяла участь у судовому засіданні та підтримала клопотання про їхній арешт. Діденко, зі свого боку, задовольнив прохання прокуратури.

Водночас у прокуратурі зазначають, що за нормами ч. 2 ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» будь-які органи, їхні посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їхня діяльність вважається незаконною, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом. Отже, будь-яке рішення видане цими органами є недійсним та не створює правових наслідків.

Також вказують, що дії Поклонської та Діденка суперечать нормам міжнародного права, зокрема ч. 4 ст. 2 Статуту ООН, Декларації Генеральної Асамблеї ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: