У ЄС очікують, що вакцина від коронавірусу може бути схвалена через рік

У ЄС очікують, що вакцина від коронавірусу може бути схвалена через рік

Глава Європейського агентства з лікарських засобів по вакцинах Марко Кавалері уточнив, що скептично ставиться до заяв про те, що вакцина може бути готова до вересня

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило у четвер, що вакцина від нового коронавірусу може бути схвалена приблизно через рік. Про це йдеться на сайті організації.

«EMA обговорює з розробниками 33 потенційних вакцини проти Covid-19 (цифра на 14 травня 2020 року). Терміни розробки вакцин передбачити складно. Виходячи з минулого досвіду, EMA оцінює, що може пройти не менше року, перш ніж вакцина проти Covid-19 буде готова для затвердження і доступна в достатній кількості для широкого використання», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, як повідомляє агентство Reuters, глава EMA по вакцинах Марко Кавалері уточнив, що скептично ставиться до заяв про те, що вакцина може бути готова до вересня.

«Що стосується вакцин, оскільки розробка повинна починатися з нуля, ми можемо дивитися з оптимістичного боку - через рік, так що до початку 2021 року», — сказав він журналістам.

Як повідомлялось, Національний дослідницький центр (NRC) Канади повідомив про початок співпраці з китайською CanSino Biologics Inc, однією з небагатьох компаній у світі, де вакцина від коронавірусу вже проходить клінічні випробування. У NRC розраховують, що в разі схвалення вакцини, її будуть випробовувати на людях в Канаді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: