У Кабміні оцінили дефіцит газу в Україні

У Кабміні оцінили дефіцит газу в Україні
Обсяги буріння 2018 року не забезпечують планові обсяги видобутку газу

Щорічно Україна зменшує споживання природного газу орієнтовно на 10%

Дефіцит газу в Україні становить близько 10-12 млрд кубометрів на рік. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що щорічно Україна зменшує споживання природного газу орієнтовно на 10%. Це відбувається за рахунок енергоефективності українських домогосподарств і частково теплу зиму.

«Залежність української економіки від імпорту газу залишається все ще стабільно високою - дефіцит газу становить близько 10-12 млрд кубометрів на рік», - йдеться в повідомленні.

Кістіон розраховує, що Україна зможе вже в найближчій перспективі відмовитися від імпортного газу.

«Якщо урядова програма з нарощування власного видобутку газу 20/20 буде виконуватися державною компанією Укргазвидобування належним чином, Україна зможе вже в найближчій перспективі відмовитися від імпортного газу і забезпечувати потреби населення і ТКЕ власним енергоресурсом», - заявив Кістіон.

Зазначається, що «Укргазвидобуванню», яке володіє 45% (415 мрлд кубометрами з понад 924 мрлд кубометрів) всіх підтверджених запасів природного газу в Україні, уряд надав усі можливості працювати ефективно.

 «Однак сьогодні, на жаль, обсяги буріння 2018 року не забезпечують планові обсяги видобутку газу, визначені урядовою програмою газовидобутку 20/20», - додав Кістіон.

 До слова, у січні-жовтні 2018 року Україна скоротила імпорт природного газу на 22,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року - до 9,14 мільярда кубометрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: