У компанії Маска показали мавпу, яка грає у відеогру «силою думки». Чому це важливо (відео)

У компанії Маска показали мавпу, яка грає у відеогру «силою думки». Чому це важливо (відео)
Перший продукт Neuralink дозволить людині з паралічем користуватися смартфоном «силою думки»
Скріншот фото: відео Neuralink

Чипована мавпа може рухати курсор на екрані за допомогою активності мозку

Американська нейротехнологічна компанія Neuralink, заснована Ілоном Маском, показала відео з мавпочкою, яка грає у відеогру без джойстика чи будь-яких кнопок «силою думки». Ролик 9 квітня опубліковано на каналі проекту в YouTube.

На відео дев’ятирічний макака на прізвисько Пейджер грає в гру «Понг», де треба відбивати кульку в бік супротивника. Тварині імплантували пристрій N1 Link, який тепер дозволяє їй рухати частинки гри на екрані комп’ютера за допомогою активності мозку.

«Мавпа буквально грає у відеоігру телепатично, використовуючи мозковий чіп», написав Ілон Маск, коментуючи відео на своїй сторінці у Twitter.

Спочатку Пейджер грав, пересуваючи курсор за допомогою джойстика. Для мотивації мавпі через трубочку під монітором подавали банановий смузі, а пристрій Neuralink тим часом записував інформацію про роботу нейронів тварини.

Потім за допомогою цих даних система змогла передбачати дії Пейджера, і дослідники від’єднали звичайний фізичний джойстик. Контроль гри повністю перейшов до мозку тваринки через пристрій Neuralink.

Для чого потрібно чипування мавпи

Про вживляння мавпочці чипу від Neuralink Ілон Маск розповів на початку лютого під час спілкування у Clubhouse. Тоді Маск зазначив, що тварина може грати у відеоігри за допомогою свого мозку. Він пояснив, що метою чипування є усунення наслідків травм головного та спинного мозку й повернення пацієнтам втраченої здатності до руху.

Маск повідомив, що перший продукт Neuralink дозволить людині з паралічем користуватися смартфоном самою «силою думки» – і навіть швидше, ніж руками. А подальші версії мають дозволити, наприклад, людям із паралічем нижніх кінцівок знову ходити.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: