У Міносвіти пояснили, чому сільським випускникам потрібна фора при вступі до вишів

У Міносвіти пояснили, чому сільським випускникам потрібна фора при вступі до вишів
Директор департаменту вищої освіти Міносвіти України Олег Шаров

Під час проходження ЗНО діти із сільської місцевості складають його традиційно гірше, ніж учні із міських шкіл, підрахували у Міносвіти

Введені Міносвіти коефіцієнти для абітурієнтів надають перевагу сільським дітям, адже у багатьох сільських школах немає умов для нормального навчання.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив директор департаменту вищої освіти Міносвіти України Олег Шаров.

«Ви знаєте, це справді надає перевагу. З іншого боку ми постійно стикаємося з іншим: під час проходження ЗНО діти із сільської місцевості складають його традиційно гірше, ніж діти із міських шкіл і якимось чином це потрібно все-таки враховувати. Вони складають його погано не тому, що вони такі погані, а тому що у багатьох сільських школах, на жаль, немає умов для нормального навчання», - сказав він.

На думку директора профільного департаменту, реформи, що зараз запровадило міністерство – створення опорних шкіл на рівні 5-9 класу, надалі планується створення старших профільних шкіл на рівні 10-11 класу. Це все покликане вирішити вищевказану проблему і вирівняти рівень підготовки вступників сільських і місцевих шкіл.

«Освіта – це достатньо інертна галузь, в ній можна щось запропонувати, але не можна це дуже швидко зробити, поки люди, грубо кажучи, навчаться, пройде певний час і тому, якщо міністерство сьогодні планує створення опорних шкіл, треба розуміти, що реальністю це стане через кілька років. А на ці роки нам потрібні якісь інструменти, ось таким інструментом і виступає сільський коефіцієнт», - резюмував Шаров.

Нагадаємо, у Міносвіти пояснили, куди зникли обіцяні бюджетні місця для вступників.

Читайте також: Скандали вступної кампанії-2017, або Як електронна система «обрізала» бюджетні місця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: