У Московській церкві лякають українців: автокефалія не зарадить розколу

У Московській церкві лякають українців: автокефалія не зарадить розколу
Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан

«Автокефалія не може бути засобом зарадити розколу, вона може бути лише наслідком його подолання», - переконує митрополит Московської церкви

Вселенський патріарх не надасть Томос, адже спочатку необхідно подолати розкол православ'я в Україні, а вже потім дарувати автокефалію. Про це «Главкому» розповів Митрополит Митрофан, член Священного Синоду УПЦ МП, митрополит Луганський і Алчевський. Він зауважив, що навіть якщо єпископи УПЦ МП підписали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія, то це не означає, що вони можуть створити нову автокефальну церкву. «Спочатку ці люди мають заявити про те, що вони виходять з Української православної церкви (Московського патріархату, - «Главком»), створюють іншу, потім свої підписи направляють до Константинополя. Але і за такого розкладу я сумніваюся, що він (Вселенський патріарх, - «Главком») піде на те, щоби надати Томос. У Константинополі мають прекрасно розуміти, що спочатку слід подолати розкол, а потім дарувати автокефалію. Автокефалія не може бути засобом зарадити розколу, вона може бути лише наслідком його подолання», - пояснює Митрополит.

За словами Митрофана, у самій автокефалії нема нічого поганого, це нормальне для церкви явище, але не за тих умов, у яких наразі знаходиться Україна і її суспільство. Він впевнений, що політика впливає на церкву також. «Ви подивіться яка нестабільність. Що у нас після Майдану відбувається в країні!», - стверджує Митрополит.

Також священнослужитель додав, що навіть якщо Томос буде написаний, то досі незрозуміло кому його вручати і яким чином це має відбуватися.

Читайте більше тут: «Митрополит УПЦ МП Митрофан: У нашій церкві є протилежні думки щодо автокефалії»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: