У Московській церкві припустили: Вселенський патріарх може вчинити в Україні так, як зробив в Естонії

У Московській церкві припустили: Вселенський патріарх може вчинити в Україні так, як зробив в Естонії
Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан

Константинополь може створити в Україні свою структуру

У інтерв'ю «Главкому» митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, член Священного Синоду УПЦ МП, розповів про те, що можливим варіантом є створення автокефальної церкви поруч з існуючою УПЦ МП. Митрополит зауважив, що не розуміє як може бути створена автокефальна церква в Україні взагалі. Єдиним можливим варіантом є повторення ситуації, яка колись була в Естонії. Там Константинополь створив свою структуру, не знищуючи існуючої.

«Я таки не розумію, як вона (Українська автокефальна церква, - «Главком») може бути створена, який механізм, в який спосіб. Єдине, що може відбутися, варіант, який мав би якесь більш-менш канонічне виправдання, це якщо Константинополь створить свою структуру в Україні. Та і тут, виникає проблема: не можна створювати дві структури на одній канонічній території. Але подібне робилося в Естонії, є досвід, греки можуть піти на це», - пояснює Митрополит.

Митрополит заявив, що УПЦ МП проти такого рішення, адже воно остаточно покладе край надіям на єдине православ'я в Україні.

Детальніше тут: «Митрополит УПЦ МП Митрофан: У нашій церкві є протилежні думки щодо автокефалії»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: