У МОЗ розробляють вітчизняні протоколи лікування хвороб

У МОЗ розробляють вітчизняні протоколи лікування хвороб

Нові стандарти лікування будуть базуватися на успішному досвіді інших країн

У Міністерстві охорони здоров’я України розробляють вітчизняні протоколи для лікування хвороб.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Маским Степанов.

За його словами, подібні протоколи відомство впровадило для лікування коронавірусної інфекції Covid-19. Нові стандарти лікування будуть базуватися на успішному досвіді інших країн.

«Яким чином складаються ці протоколи? Беруться протоколи різних країн, найкращих країн у тій або іншій області, в кожній галузі, напрямку медицини є країни, які більш просунуті. І потім вони адаптуються вже для українських реалій», — пояснив Степанов.

Такі протоколи будуть для кожної хвороби. Як сказав міністр, на сьогодні вже розроблені 120 протоколів.

«Так, це повинно бути для кожної хвороби. На сьогодні в нас є 120 таких оновлених, актуалізованих протоколів українських. Немає - двох із половиною тисяч. Щоб ми з вами уявляли, що в нас відбувається. Бо вони були просто скасовані. Деякі стандарти були, наприклад, фінські протоколи. Мені не зрозуміло, чому фінські. Але хтось узяв фінські, переклав і сказав: «Ми тепер будемо за ними лікуватися». Чому ми повинні за ними лікуватися, як вони адаптовані під українські реалії? Справа в тому, що цими протоколами займалися не лікарі. Цим займалися люди, які чомусь вирішили, що вони багато читали Google і тепер вони можуть це робити», - наголосив очільник МОЗ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: