У НАБУ поскаржились, що депутати звузили перелік осіб, підслідних Бюро

У НАБУ поскаржились, що депутати звузили перелік осіб, підслідних Бюро

У Ситника не зможуть розслідувати корупцію голів міськдержадміністрацій

Голови місцевих державних адміністрацій більше не відносяться до суб’єктів, підслідних Національному антикорупційному бюро, повідомили у прес-службі відомства.

Згідно зі змінами до Закону України «Про державну службу», які набули чинності відсьогодні, дана категорія посад не відноситься до категорії «А» державної служби.Відтак, кримінальні корупційні правопорушення, здійснені головами місцевих держадміністрацій, перебуватимуть у фокусі НАБУ лише за умови, якщо через вчинений ними злочин держава зазнає збитків у розмірі понад 500 прожиткових мінімумів (842 тис. грн до 1 грудня 2017 року), йдеться у повідомленні.

«Водночас, нагадуємо, що за рішенням Директора Бюро, погодженим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, детективи НАБУ зможуть розслідувати злочини, віднесені до підслідності інших слідчих органів (відповідно до ст.216 Кримінального процесуального кодексу України)», - зазначили у відомстві.

Відтак, питання вирішення підслідності майбутніх кримінальних проваджень стосовно голів місцевих державних адміністрації вирішуватиметься з урахуванням умов вчинення злочину в кожному конкретному випадку.

У прес-службі також нагадали, що повна підслідність НАБУ викладена у ст.216 Кримінального процесуального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: