У «Народному фронті» запевнили: російськомовні Кисельов і Шустер матимуть змогу далі працювати в Україні

У «Народному фронті» запевнили: російськомовні Кисельов і Шустер матимуть змогу далі працювати в Україні

25% передачі якраз дається для мовлення іншими мовами, зазначив Княжицький

Народний депутат фракції «Народний фронт», співавтор законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних засобах масової інформації» Микола Княжицький в інтерв'ю «Главкому» розповів, що в законопроекті сказано, що 75% передачі має бути українською мовою.

Він спростував інформацію, що передачі, наприклад, Євгена Кисельова чи Савіка Шустера будуть закриті, якщо ведучі не перейдуть на українську.

«Ні, це не так. В законопроекті сказано, що 75% має бути українською мовою, а 25% якраз дається для мовлення іншими мовами», - зазначив Княжицький..

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних засобах масової інформації», згідно з яким пропонується встановити обов’язкову частину передач новин державною мовою не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин. Авторами законопроекту є народні депутати Микола Княжицький і Вікторія Сюмар.

Документом передбачено, що для телеоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення частина передач або фільмів українською мовою має становити не менше 75% протягом доби з 7:00 до 18:00 і з 18:00 до 22:00.

Для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорії мовлення встановлюється обов’язкова частина на рівні 50%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: