У Німеччині двох колишніх есесівців перевіряють на причетність до трагедії в Бабиному Яру

У Німеччині двох колишніх есесівців перевіряють на причетність до трагедії в Бабиному Яру

Кримінальна справа може бути відкрита стосовно підозрюваних навіть у тому разі, якщо вони надавали непряму допомогу нацистам

Німецькі ЗМІ поширили інформацію про виявлення двох осіб, які, ймовірно, причетні до злочинів нацистів за часів Третього рейху, передає в четвер агентство Ассошіейтед прес.

Йдеться про 94-річного Курта Госдека та 95-річного Герберта Велера. Обидва підозрювані раніше визнали, що їхні імена значилися в списках СС, проте заперечують безпосередню причетність до виконання військових злочинів.

Міжнародна організація з пошуку нацистських військових злочинців - Центр Симона Візенталя - передала дані про Госдека та Велера німецькій владі ще в 2014 році.

При цьому німецький телеканал АРД, який у ніч на четвер оприлюднив дані про підозрюваних, припускає, що вони причетні до найбільш нелюдяних злочинів за часів Третього рейху. Зокрема, йдеться про Бабин Яр, де в 1941 році були вбиті десятки тисяч безневинних дітей, жінок і чоловіків.

Відповідно до нещодавнього судового прецеденту, зазначає АП, кримінальна справа може бути відкрита стосовно підозрюваних навіть у тому разі, якщо вони надавали непряму допомогу нацистам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: