У падінні «Прогресу» Росія поспішила звинуватити… Україну

У падінні «Прогресу» Росія поспішила звинуватити… Україну
«Прогрес-МС04»

Причиною аварії може бути несправність системи управління, за попередніми даними, виробленої на харківському ДНВП «Комунар» – російське ЗМІ

Джерело на космодромі Байконур розповіло, що до аварії космічної вантажівки «Прогрес МС-04» могли призвести технічні проблеми, спричинені системою управління, виробленої в Україні, повідомляє «Інтерфакс».

«Якщо сталася аварія, то причиною може бути несправність двигуна РД-0110, виробленого у Воронежі, або несправність системи управління, за попередніми даними, виробленої на харківському ДНВП «Комунар», – сказало джерело видання.

Раніше в мережі опублікували відеозапис падіння російського космічного вантажного корабля «Прогрес-МС04».

Як повідомлялося, телеметричні дані перестали надходити на Землю на 383-й секунді після пуску ракети-носія «Союз-У» з транспортним вантажним кораблем «Прогрес МС-04». Проблема сталася на етапі роботи двигуна третього ступеня РД-0110. Втрата транспортного вантажного корабля «Прогрес МС-04» сталася на висоті 190 км над територією Туви.

Пуск «Союз-У» відбувся з космодрому Байконур о 17:52 за московським часом. Старт ракети-носія, як і відділення ступенів, відбувся успішно. Корабель ніс на борту близько 2,5 тонни різних вантажів, у тому числі пальне для дозаправки МКС, воду і повітря для космонавтів, а також продукти, одяг, медикаменти та наукове обладнання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: