У ПАРЄ лише «заміряють температуру» щодо повернення делегації РФ

У ПАРЄ лише «заміряють температуру» щодо повернення делегації РФ

На дебатах ПАРЄ 24 листопада не прийматиметься рішення про повернення делегації Росії

На засіданні Постійного комітету ПАРЄ в Копенгагені 24 листопада буде обговорюватися повернення делегації Росії, але не буде ухвалюватися рішення щодо цього. Про це повідомив народний депутат, член делегації України в ПАРЄ Володимир Ар’єв, коментуючи інформацію ЗМІ.

«Хочу уточнити повідомлення щодо можливого повернення делегації РФ у ПАРЄ. Зараз далі розмов справа не йде. Поточні дебати в Копенгагені у п‘ятницю мають на меті заміряти температуру в Асамблеї, а не ухвалити якесь рішення», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, «температура однозначною не є - в жоден бік». «Багато хто проти повернення росіян в ПАРЄ без обмежених прав, якщо РФ не зробить суттєвих кроків щодо деескалації агресії проти України. Але є немало і тих, хто керується чемберленівським стилем: піддається на шантаж припинення фінансування і вважає що можна піти проти принципів, аби була збережена цілісність Ради Європи, хай і ціною руйнування репутації», - повідомив Ар’єв.

Він зазначив, що все вирішуватиметься у січні, у разі якщо делегація РФ подаватиметься на реєстрацію на 2018 рік (у 2016-17 вона просто не реєструвалась).

«Отже розмова про повернення росіян буде йти без росіян, що самому поверненню не дуже сприятиме», - додав депутат.

Росія з 2014-го року майже не бере участі у засіданнях ПАРЄ.

Спочатку росіяни не могли їздити до Стразбурга через санкції, а потім перестали подавати списки через побоювання продовження санкцій.

Нагадаємо, у Франції Климпуш-Цинцадзе також пообіцяли зберегти санкції проти Росії попри економічні втрати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: