У Порошенка придумали, як відібрати мандат у Тимошенко

У Порошенка придумали, як відібрати мандат у Тимошенко
Юлія Тимошенко, Петро Порошенко

Нардеп від БПП пропонує позбавляти депутатства парламентарів, які не взяли участь у половині голосувань

Народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олег Барна закликав колег по парламенту підтримати його законодавчу ініціативу щодо дострокового припинення повноважень народного депутата у разі неучасті у більше 50% голосувань. Про це Олег Барна заявив з трибуни парламенту.

Нардеп стверджує, що підготував відповідний проект закону: про внесення змін до статті 81 Конституції новими пунктами 8 и 9 щодо дострокового припинення повноважень народного депутата.

«Зокрема, пункт 8 статті 81 має передбачати, що повноваження народного депутата припиняються достроково, якщо на кінець поточної сесії Верховної Ради народний депутат не взяв участь у 50% і більше голосувань за проекти законів і проекти постанов під час двох сесій підряд без поважних причин, або упродовж 4 сесій Верховної Ради народний депутат не взяв участь у 50% і більше голосувань незалежно від причин», - зазначив Барна.

Як повідомляв Комітет виборців України, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко  у червні взяла участь лише в 15% голосувань. Серед іншого,она не брала участі в голосуванні закону про валюту.

35989437_2210074632339424_5555656324701749248_n

Як відомо, Юлія Тимошенко є основним конкурентом чинного президента та його партії. Так, за даними міжнародного дослідницького центру BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute), якби парламентські вибори відбувалися у найближчу неділю, у новий склад вищого законодавчого органу України пройшли б вісім політичних партій. Найбільшу кількість голосів отримала б партії «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко (16,2%), «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (9,6%).

За даними ж Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), якби вибори до Верховної Ради відбувалися в середині червня, то з усіх громадян України 11,5%  проголосували б за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і лише 4,2% – за партію «Блок Петра Порошенка». Якби вибори президента відбувалися в середині червня, то з усіх громадян України 11,2%  проголосували б за Юлію Тимошенко, а 5,2% – за Петра Порошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: