Ситник оскаржуватиме догану Холодницькому

Ситник оскаржуватиме догану Холодницькому
Артем Ситник і Назар Холодницький 

Згідно з законодавством, рішення Комісії прокурорів можна оскаржити в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник планує оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка не звільнила керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а оголосила йому догану.

Про це Ситник сказав в коментарі журналістам після засідання КДКП.

Згідно з законодавством, рішення Комісії прокурорів можна оскаржити в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя.

Зазначимо, що на засіданні КДКП Артем Ситник після заслухання обвинувачень та свідчень оголосив свій попередній висновок, що Холодницький дійсно порушив законодавство і через свої порушення мав би бути звільненим. Але законодавство не передбачає звільнення Холодницького. Тому він запропонував оголосити Холодницькому догану. Після обговорення, комісія оголосила своє остаточне рішення.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 26 липня після розгляду справи щодо звільнення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вирішила не звільняти його. Глава САП отримає догану.

На засідання Комісії прийшли антикорупційні активісти. Вони вимагали звільнити Холодницького через закриття справи щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря, а також розголошення таємниці слідства Холодницьким та перешкоджанні роботі НАБУ, про що свідчать аудіозаписи, опубліковані Національним антикорупційним бюро.

Холодницькому інкримінували такі порушення:
• невиконання чи неналежне виконання службових обов'язків;
• розголошення таємниці слідства;
• вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, в чесності та непідкупності органів прокуратури;
• грубе порушення правил прокурорської етики;
• втручання в службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб чи суддів.

Водночас Максим Грищук, заступник Холодницького розповів після засідання, що він підписував звернення на захист Холодницького, оскільки «як працівник САП, він проти того, щоб чинився тиск на працівників антикорупційної прокуратури». Водночас Грищук відмовився говорити про те, чи, на його думку, глава САП вчинив правопорушення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: