Холодницькому оголосили догану, але не звільнили, - рішення комісії прокурорів

Холодницькому оголосили догану, але не звільнили, - рішення комісії прокурорів
Назар Холодницький

Представники ЗМІ зустріли рішення криками «Ганьба!»

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила своє рішення у справі за звинуваченнями проти антикорупційного прокурора Назара Холодницького: притягнення до дисциплінарної відоповідальності у вигляді догани.

Представники ЗМІ зустріли рішення криками «Ганьба!».

Преса проводила Холодницького до виходу з такими ж криками.

Нагадаємо, НАБУ опублікувало у YouTube фрагменти записаних розмов керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зазначається, що у результаті  були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях Керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень.

На першому короткому записі розмова йде між керівником САП та народним депутатом Л. (Георгій Логвинський, «Народний фронт» - «Главком») про перебіг розслідування.

На аудіозаписі чутно, як Холодницький запевняє співрозмовника у тому, що не може закрити проти нього справу, але обіцяє інформувати про деталі слідства.

Друга записана розмова відбувається між керівником САП та директором ТОВ «Акварелі Девелопмент Холдинг», який є свідком у кримінальному проваджені щодо пропонування хабара в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Як повідомлялось, НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» в його робочому кабінеті.

Однак генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

Пізніше стало відомо, що доповідач комісії рекомендував притягнути Холодницького до догани замість звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: