У РФ задумали масове перетворення українців на росіян

У РФ задумали масове перетворення українців на росіян
Український та російський паспорти

У Росії хочуть запровадити спрощений порядок отримання громадянства РФ для громадян України

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова запропонувала ввести спрощений порядок отримання російського громадянства для громадян України, які хочуть переїхати до Росії на постійне місце проживання.

«З урахуванням гуманітарної катастрофи, яка сталася в Україні, і великої кількості біженців з України в РФ, частина яких хотіла б постійно проживати в Росії і отримати російське громадянство, можна було б розглянути питання про поширення на них російського законодавства про спрощений порядок отримання громадянства», – заявила вона «Коммерсанту».

Зараз такий порядок встановлено для тих, хто приїжджає в Росію за державною програмою переселення співвітчизників, для тих, хто народився в межах нинішніх кордонів РФ, але зараз живе в іншій країні і поки що не отримав її паспорта, і для тих, у кого в Росії є родичі по прямій висхідній лінії.

Спрощений порядок дозволяє отримати російське громадянство за три місяці, а не за шість років.

Москалькова виступила за спрощення отримання російського громадянства для всіх громадян України, які хочуть переїхати на постійне місце проживання до Росії. «Ми дуже зацікавлені в умовах демографічних проблем в тому, щоб наша країна поповнювалася добропорядними громадянами, які хотіли б жити і працювати в нашій країні, поважають її історію, культуру і традиції», - заявила омбудсмен.
На її думку, тут потрібно діяти поетапно «Першим етапом було спрощення отримання громадянства для тих, хто народився в межах кордонів Російської Федерації. Другий етап повинен торкнутися громадян України, оскільки вони знаходяться в найбільш складному становищі», - сказала Москалькова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: