У Росії вчителя засудили до 330 годин обов’язкових робіт за вірш про Україну

У Росії вчителя засудили до 330 годин обов’язкових робіт за вірш про Україну
Олександр Бившев

Кромський районний суд Орловської області визнав Бившева винним статтею «розпалювання ненависті або ворожнечі»

У Росії колишнього вчителя і поета Олександра Бившева засудили до 330 годин обов’язкових робіт за публікацію в соцмережі «ВКонтакте» вірша з назвою «На незалежність України», повідомляють російські ЗМІ.

Кромський районний суд Орловської області визнав Бившева винним статтею «розпалювання ненависті або ворожнечі». 

Прокуратура просила для вчителя покарання – два з половиною роки колонії-поселення.

Як повідомляє видання «Грані.ру», в тексті вироку зазначено, що Бившев підтримував режим, який «встановлений в Україні після державного перевороту 2014 року». Сам поет назвав винесений йому вирок «свавіллям». Напередодні оголошення вироку Бившев на своїй сторінці в Facebook опублікував вірш з назвою «Проклятій богом Росії присвячується».

Справа була порушена у 2017 року. Ознаки екстремізму слідчі побачили у вірші «На незалежність України», написаному ще навесні 2015 року (до засуджень через перші два вірші). Це, за словами Олександра Бившева, його відповідь на однойменний твір російського поета Йосипа Бродського, що має гостре антиукраїнське спрямування.

Напередодні в Росії щодо Олександра Бившева відкрили вже п’яту кримінальну справу кримінальну справу – знову за статтею «розпалювання ненависті або ворожнечі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: