У Росії зростає готовність застосувати ядерну зброю - Столтенберг

У Росії зростає готовність застосувати ядерну зброю - Столтенберг
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Альянс збереже свою військову присутність в країнах східної Європи, поки Москва не змінить свою риторику.

НАТО стурбовані діями Росії в Україні, Грузії та Сирії, а також модернізацією ядерного арсеналу РФ. Готовність його використання зростає. Про це в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми дивимося на країну, яка значно оновилася, ми дивимося на країну, яка застосувала свої війська проти України і розгорнула свої війська в Молдові і Грузії проти волі цих країн. Москва підтримує режим Асада в Сирії і влаштовує кібератаки навіть в урядовій мережі Німеччини. І це ще не все, що турбує, Росія модернізує свій ядерний арсенал, поріг його використання опускається», - заявив Генсек НАТО.

Він додав, що альянс збереже свою військову присутність в країнах східної Європи, поки Москва не змінить свою риторику.

Раніше повідомлялося, що Головнокомандувач сил НАТО зустрінеться з начальником Генштабу РФ. Мова під час зустрічі піде про зміцнення транспарентності та передбачуваності у відносинах, запобіганню небезпечних інцидентів і нарощування довіри.

Окрім того, напередодні секретар РНБО України Олександр Турчинов в інтерв'ю заявив, що ядерне роззброєння України було помилкою.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: