Головнокомандувач сил НАТО зустрінеться з начальником Генштабу РФ

Головнокомандувач сил НАТО зустрінеться з начальником Генштабу РФ

Росія закликає НАТО до серйозного діалогу і до розблокування контактів по військовій лінії

Головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі заявив про готовність особисто зустрітися з начальником Генштабу збройних сил РФ.

Про це повідомила заступник генсека Північноатлантичного альянсу Роуз Геттемюллер в інтерв'ю російському виданню «КоммерсантЪ».

За її словами, рішенню передувала телефонна розмова між сторонами.

«21 березня відбулася телефонна розмова між верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Кертісом Скапарротті та начальником Генштабу збройних сил РФ Валерієм Герасимовим. А днями вони підтвердили, що хочуть особисто зустрітися на третьому тижні квітня. Вважаю це дуже хорошим індикатором того, що канали комунікації працюють», - заявила замгенсека НАТО.

За її словами, мова під час зустрічі піде про зміцнення транспарентності та передбачуваності у відносинах, запобіганню небезпечних інцидентів і нарощування довіри.

Геттемюллер також додала, що «Росія закликає НАТО до серйозного діалогу і до розблокування контактів по військовій лінії». Вона підтримала таке прагнення і підкреслила, що в Альянсі хотіли б якомога швидше провести зустріч Ради Росія-НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: