У Сербії призначено новий уряд

У Сербії призначено новий уряд

«За» уряд Вучича, колишнього антиєвропейського націоналіста, проголосувала більшість депутатів

Парламент Сербії у четвер призначив новий уряд на чолі з головою Сербської прогресивної партії (СПП) Александром Вучичем майже через чотири місяці після дострокових виборів, передає Deutsche Welle.

На останні вибори його кабінет пішов через прагнення здобути чотирирічний мандат для проведення євроінтеграційних реформ з прицілом на подальше членство у спільноті. «За» уряд Вучича, колишнього антиєвропейського націоналіста, проголосували 163 з 250 депутатів.

До складу кабінету, окрім СПП, увійшла проросійська Соціалістична партія. Її лідер, міністр закордонних справ Івіца Дачич, зберіг свою посаду.

122851363657acb9d90f7bd327499451_v4big

Белград, як зазначається, відмовився приєднатися до санкцій ЄС проти Москви, тоді як остання підтримує позицію Сербії щодо Косова. На презентації програми нового уряду Вучич пообіцяв зростання економіки, скорочення держборгу та "золоту еру Сербії". Опозиція закидає йому придушення незгодних та свободи слова.

Вучич офіційно є прибічником членства Сербії в ЄС. Водночас, тиск на незалежні ЗМІ, на який скаржиться журналістська спільнота, а також інші авторитарні тенденції у Белграді створюють несприятливе тло для європейської інтеграції.

Крім того, новою сторінкою у політичному житті у традиційно консервативної православної Сербії стало призначення міністром відкритої гомосексуалки Ани Брнабич, яка стала міністром державного управління та місцевого самоврядування, повідомляє ЗМІ.

Сама вона підкреслила: «Сподіваюся,.. я не буду знана як «міністр-лесбійка», а як міністр державного управління».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: